Актуално

MentalPress 30

На 22 юли Слънцето влиза в зодиакалния знак на Лъва

На 22 срещу 23 юли, точно в полунощ Слънцето ще влезе в зодиакалния знак на Лъва – знакът на надеждата и оптимизма. Знакът на искреността, предаността и благородството. Знакът символизиращ просветлението на личността, който дарява носещите го със силата да отстояват себе си и идеите си, с благоприличие, великодушие и експанзия.

Лъвът ни учи на самочувствие и съзидателност. На възможност да се радваме, да сме щастливи и да запазим игривостта на детето в нас. Учи ни да откриваме красотата в живота, да вярваме в себе си, в собствените си сили, да тренираме волята си и същевременно с това да чувстваме, че заслужаваме всички дарове, с които ни дарява живота.

Лъвът е чаровник, сърцето на компанията и центъра на всяко забавление. Той ни препраща към творческия потенциал във всеки от нас и ни кара да го изразим на сцената, зад кадъра на филма, в спортната победа, в танца и не на последно място в самия Живот.

Това, от което трябва да се пазят, обаче представителите на този зодиакален знак е да не объркват центъра на собствената си личност с центъра на другите хора и да не се стараят да бъдат за тях това, което другите би трябвало да бъдат за себе си. Лъвът символизира и егото, освен благородството. Ето защо, ако допуснат центъра им да бъде изместен Лъвовете рискуват да действат, провокирани от желание за внимание, величие и адмирация. Могат да бъдат изкушени щедро да раздават съвети, заради фалшиво усещане за власт и стойност. Да правят услуги на другите, за да им покажат колко малко те правят за самите себе си, което е свързано с потенциалната опасност да започнат да виждат себе си като единствен източник на “светлина” за околните. Това би била една опасна тенденция, затова Лъвовете никога не бива да забравят, че във всяко величие има много място за скромност, тъй като величието и благородството не са състезание с другите, а изразяване на вътрешна същност.

Лъвът е благословен, както господаря си – Слънцето, да ни дарява с много Светлина и да ни напомня за Божествения Огън в душите ни. Така чрез него ни е предаден един от основните уроци, които трябва да научим, а именно, че всичко, от което имаме нужда е Любов и духовна Светлина!

Лъвът ни учи, че само след като съумеем да преодолеем собственото си его можем да се свържем с Божественото в нас,............за да бъде Светлина!


Ако желаете и вие да се свържете по-дълбоко със себе си, заповядайте на събитията от предстоящия месец на личността в Център "Калей".

08.08. / 19:00 ч. - "Блясъкът на личността", виж повече тук:https://www.kalei.bg/eventview/Blqsykyt-na-lichnostta_24
15.08. / 19:00 ч. - "Вътрешното дете", виж повече тук:https://www.kalei.bg/eventview/Vytreshnoto-dete_23
25.08. / 10:00 ч. - "Ателие по фамилни и семейни констелации", виж повече тук: https://www.kalei.bg/eventview/Semejni-konstelacii_19 

    ;