Актуално

MentalPress 30

Марс транзитира през знака на Рак

От 16.05.(06:09ч.) до 02.07.(02:19ч.), Марс планетата на енергията, действието и утвърждаването влиза в знака на сигурността и инстинкта - Рак.


Транзитът ще постави на дневен ред въпроси, касаещи емоционалното ви състояние и ще ви даде възможност да постигнете добър баланс в тази област. Това ще бъде период, в който ако отричате или потискате нещо в себе си, другите ще го изразяват вместо вас. Враждебност, агресия, неовладяно разочарование, възмущение, предизвикателства, бунт – това могат да бъдат само част от „симптомите” на потиснатите емоции, на потисната здравословна агресивност. Трябва да сте наясно, че Марс в Рак може да ви направи особено чувствителни към тези проявления на собственото  Аз. От друга страна това може да бъде ваш стимул да хванете живота си в ръце, да придобиете нови умения, да атакувате проблемите си, да се преборите с въпроси, които ви измъчват, да преодолеете трудностите, пред които сте изправени.


Марс в Рак може да ви помогне да разберете колко деструктивни са измамните ви очаквания и ще насочи вниманието ви към придобиване на независимост и откъсване от тези, които искат да доминират над вас или от тези, които искат да ви „предпазват” и обгрижват прекалено много. Това ще бъде период, в който ще придобиете смелостта и силата да се отделите от онези, които ви задушават в кадифените ръкавици на една псевдо-любов, превръщайки ви просто в гневни, неудовлетворени и импотентни в пряк и преносен смисъл хора.


Марс е оръженосеца на Слънцето ви, затова именно той подхранва и засилва стремежа ви към индивидуалност. Луната ви пази, грижи се за вас, но често ви задушава и се явява една от най-опасните спирачки в развитието ви на самостоятелни индивиди. Марс в Рак, обаче има разбирането за тези сложни, скрити процеси и е в състояние да ги промени.


Транзитът му ще ви напомни, че е време да пораснете, да скъсате пъпната връв, ако не искате да останете в прегръдките на една приятна, но в дълбоката си същност опасна защитна среда. Вместо да се "сгушите в полата на майка си", бихте могли да направим друго. Бихме могли да се възползвате от изключителната проницателност, която придобива Марс в знака на Рака и от тази позиция да извоювате и утвърдите мястото, което искате да заемете.


Марс в Рак ще ви научи как да постигнете нещата, които желаете, как да заобиколите препятствията по пътя към целите и амбициите, които сте си поставили. Марс в Рак ще ви покаже как да стимулирате себе си и процесите във вас чрез пробуждане и яснота по отношение на собствените ви чувства. Марс в Рак ще ви вдъхне куража да последвате нещата и хората, които наистина харесвате.

Кой друг може да осигури мечтаната ви реалност, освен вие самите?

Тази статия ви хареса? Споделете я или ни остате коментар под нея. Благодарим ви! 

    ;