Актуално

MentalPress 30

Венера транзитира през знака на Рака

Днес 03.07., в 18:18 ч. Венера ще влезе в зодиакалния знак на Рака и ще остане там до 21.08.(12:06ч.) При този транзит любовта към себе си (Венера) се среща с любовта и грижата към семейството, дома и децата (Луна), и макар двете Богини да са в чест конфликт помежду си, този транзит ще ги накара да си подадат ръка и да сътворят най-доброто, на което са способни.

Това ще бъде причината в този период да усетим особен подтик към това да отдадем внимание, ласки и особена грижа към децата, партньорите и родителите си. Онези, които вече имат семейство ще се потопят в тихото, безметежно удоволствие на споделената заедност, носеща уют, сигурност и спокойствие. А онези, които все още нямат постоянен партньор или деца, сериозно ще се замислят да направят тази важна крачка по Пътя на всеки човек.

Когато Венера преминава през знака на Рака много често финализираме активности свързани с дома – ремонти, промяна на интериора, покупка или преместване в нова къща. Причината е желанието да обитаваме по-красива, стилна, хармонична и уютна среда. Място където да чувстваме себе си, да изразим личните си предпочитания и да подчертаем индивидуалността си. Място, където да посрещнем приятели, близки, роднини и да споделим с тях радостта си.

Транзитът на Венера през Рак е и период, в който имаме повече нужда от почивка, спокойствие и безметежност. Излъчваме повече благост, нежност и миловидност. Посвещаваме повече време за сътворяването на кулинарни вълшебства, приготвени с любов и удоволствие, поднесени с вкус и естетика. Романтични моменти, които ни е важно да споделяме с хората, които обичаме.

Дори финансовата криза ще бъде склонна да си „почине” по време на транзита на Венера през Рак, защото някак си естествено ще ни бъде „подсказано”, че сме станали може би твърде зависими от работата, бизнеса, вещите и парите и сме пропуснали да се свържем със силата, която черпим от семействата, близките и приятелите си. Ще си припомним чрез общуването с най-скъпите си същества, че просто трябва да се стегнем, да работим с всички сили, за да върнем или запазим материалното си статукво. Важното е да сме заедно, да сме здрави, да се обичаме и подкрепяме. Всичко друго е постижимо! И, за да ни го докаже, Венера в Рак ни подава ръка. Нека го направим и ние с човека до себе си!


Тази статия ви е харесала? Покажете ни го като я споделите с приятели или ни напишете коментар под нея. Благодарим ви! :)     ;