Актуално

MentalPress 30

Новолуние в Рак 13-ти Юли

Петък, 13-ти юли без съмнение се очертава като много специален ден. Той е белязан от настъпващото Новолуние в Рак и от частичното Слънчевото затъмнение, което ще се случи на 20 градуса и 41 минути, отново в зодиакалния знак на Рака. Затъмнението е в почти точна опозиция на Плутон, затова най-засегнати от затъмнението могат да се окажат родените под знаците на Рака, Козирога, Везните, Овена и Скорпиона..

Тройна петъчна комбинация не може да бъде определена като особено добра, още повече, че бележи целия период до 27-ми юли, когато по време на Пълнолуние ще наблюдаваме най-продължителното пълно лунно затъмнение от един век насам, при което центъра на Луната ще съвпадне точно с центъра на сянката на Земята.

И двете затъмнения (Слънчевото днес и Лунното на 27-ми юли) са от серия, която "носи" напрежение, а понякога и лошо новини, свързани с приятели и/или роднини. Засяга много интензивно личните отношения и тези в семейството, предизвиквайки напрежение в тях. Възможно е това да бъде началото на някаква раздяла или край на изчерпали потенциала си отношения.

Да преодолеете интензивната планетарна активност ще ви помогнат цвят в розово, ароматът на ванилия и един ритуал, който припомня за вечния кръговрат в Природата, радостта да сме заедно, да сме живи днес, тук и сега. Един ритуал, който припомня, че всичко е в състояние на приливи и отливи, затова трябва да преодоляваме трудностите винаги заедно и с любов.

Ето в какво се състои той: Наберете или купете цветя. Съберете членовете на семейството си, или ако това не е възможно сложете техни снимки. Нека всеки от присъстващите сложи по едно или повече цветя във вазата, като преди това сподели нещо добро, което е докоснало и докосва сърцето му, отнасящо се за всеки член на семейството, дори за онези, които в този момент не са с него, наранили са го или са си заминали. Нека споделянето завършва с думите: "Аз избирам Светлината на Любовта помежду ни!"


Когато през следващия период на нарастваща Луна цветята започнат да увяхват подменяте изсъхващите цветя със свежи (набрани или купени). Старайте се, обаче да не изхвърляте целия букет – колкото е възможно по-дълго. Просто го дръжте „променящ се”. При всяко обновяване на букета, казвайте: „Запазвам надеждата жива. Нека всичко около мен расте и процъфтява. Неведоми са житейските пътища, и както цветята, и ние хората се променяме. Нека бъде за добро! Да бъде!” 
Желаем ви успех!

    ;